понеділок, 8 липня 2013 р.

Нosting

Хостинг (англ. hosting) - послуга з надання обчислювальних потужностей для фізичного розміщення інформації на сервері, що постійно знаходиться в мережі (зазвичай Інтернет). Хостингом також називається послуга з розміщення обладнання клієнта на території провайдера із забезпеченням підключення його до каналів зв'язку з високою пропускною здатністю (колокація, від англ. Collocation).

Зазвичай під поняттям послуги хостингу мають на увазі як мінімум послугу розміщення файлів сайту на сервері, на якому запущене ПЗ, необхідне для обробки запитів до цих файлів (веб-сервер). Як правило, в послугу хостингу вже входить надання місця для поштової кореспонденції, баз даних, DNS, файлового сховища на спеціально виділеному файл-сервері і т. п., а також підтримка функціонування відповідних сервісів.

Хостинг бази даних, розміщення файлів, хостинг електронної пошти, послуги DNS можуть надаватися окремо як самостійні послуги, або входити в комплексну послугу.

Вибір хостингу

Одним з критеріїв вибору хостингу є використовувана операційна система, оскільки від цього залежить програмне забезпечення, яке буде підтримувати функціональність тих чи інших сервісів. Важливим аспектом опису хостингу є наявність тих чи інших служб і можливостей:
 підтримка CGI: Perl, PHP, Python, ASP, Ruby, JSP
підтримка .htaccess / .htpasswd (для Apache)
підтримка баз даних

А також встановлені модулі та фреймворки для кожної з можливостей.

Хостинг як послугу порівнюють, описують і оцінюють за кількісним обмеженням:
розмір дискового простору під файли користувача
кількість місячного трафіку
кількість сайтів, які можна розмістити в рамках одного облікового запису
кількість FTP користувачів
кількість E-Mail ящиків і обсяг дискового простору, призначеного для пошти
кількість баз даних і розмір дискового простору під бази даних
кількість одночасних процесів на користувача
кількість ОЗУ, і максимальний час виконання, що виділяється кожному процесу користувача 

якісним обмеженням:

вільні ресурси CPU, оперативної пам'яті, які впливають на швидкодію сервера
пропускна здатність каналів, яка впливає на завантаження інформації.
віддаленість обладнання хостера від цільової аудиторії сайту, яка впливає на завантаження інформації.

Деякі платні хостингові компанії надають безкоштовний тест на певний період, після закінчення якого користувач повинен визначитися чи підходить для нього вибрана хостингова компанія, і чи має сенс оплачувати великі періоди. Як правило такі тести надаються тільки власникам доменів другого рівня, щоб уникнути спекуляцій з тестовими акаунтами.

рім платних хостерів існують також і безкоштовні хостинг компанії, що підтримують більшість описаних веб-технологій. Проте в Росії та Україні вони не поширені, тому люди користуються в основному послугами платного хостингу.

Немає коментарів:

Дописати коментар