середа, 3 липня 2013 р.

Соціальні мережі

MySpace (myspace.com) - можна сказати, родоначальник соціальних мереж в сучасному їх розумінні. Незважаючи на те, що MySpace - одна з найпопулярніших соціальних мереж в світі, серед російськомовної частини Інтернет-користувачів вона не прижилася. Точніше, власник цієї мережі прийняв рішення не розвивати її в Росії. Доступна російська версія MySpace - для цього потрібно змінити країну в правому нижньому куті сайту.

Facebook (facebook.com) - найбільша і найпопулярніша у світі соціальна мережа. Ідея створення цієї мережі - об'єднати людей, які навчаються або навчалися разом в одному навчальному закладі. З часом розрослася до неймовірних масштабів. Маса функцій і можливостей, постійне вдосконалення, зручний і зрозумілий інтерфейс і багато іншого. На початок 2011 року кількість користувачів у Росії 3 401 000.

Однокласники (odnoklassniki.ru) - назва говорить сама за себе. Про цю соціальну мережу знають навіть ті, хто не користується Інтернетом. Спочатку створена для пошуку та спілкування з однокласниками, але, як і інші соціальні мережі, з часом розрослася і обзавелася додатковими функціями і можливостями. Так уже склалося, що ця мережа отримала поширення в основному серед людей середнього і старшого віку.

В контакті (vk.com) - найбільша і найпопулярніша соціальна мережа серед російськомовних користувачів Інтернету. Клон Facebook, тільки зі своїми особливостями. Спочатку Вконтакте була створена як соціальна мережа для студентів та випускників російських вузів, але з часом розрослася до неймовірних масштабів. За даними Вікіпедії, в лютому 2011 року щоденна аудиторія Вконтакте перевищила 23 мільйони чоловік. Набула поширення в основному серед молодої частини Інтернетчиков (до тридцяти років).

Мій Світ (my.mail.ru) - соціальна мережа сайту Mail.ru. Крім пошти цей сайт надає масу інших можливостей: додавання фотографій, музики і відео, пошук знайомих і друзів і так далі. Для цього Вам необхідно зареєструватися на цьому сайті, тобто створити поштову скриньку, і налаштувати Мій Світ.

Моє коло (moikrug.ru) - соціальна мережа, призначена, в першу чергу, для ділових контактів. По суті, анкета, заповнена на цьому сайту, є повноцінним резюме. Багато хто використовує цю соціальну мережу для пошуку роботи.

У колі друзів (vkrugudruzei.ru) - молодіжна соціальна мережа. Знову ж спілкування, пошук людей, розваги, нові знайомства.

Гайдпарк (gidepark.ru) - соціальна мережа для зрілих людей. Серед учасників даної мережі такі відомі люди як Владислав Третяк, Євген Кисельов, Марія Арбатова, Тіна Канделакі і багато інших.

Звичайно, це далеко не всі соціальні мережі. У цій статті представлені тільки найвідоміші і ті, які можуть бути цікаві російськомовної частини Інтернет-користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар