понеділок, 8 липня 2013 р.

Верстка сайту

Верстка сайту - це виробничий процес, який використовується при створенні сайту, спрямований на перетворення графічного дизайн макету сайту в HTML код сайту з урахуванням оптимізації займаного кодом розміру, оформлення, вимог браузерів і екранних розширень.

Верстка сайту - це кінцевий етап при його розробці, коли контент, дизайн і функціональні модулі об'єднуються в єдине ціле.

Вимоги до проектування і верстки сайтів такі, що вони повинні відповідати стандартам W3C, а це забезпечує доступність сайту будь-якій людині, яка зайде на сайт з будь-якого комп'ютера. Тобто якісна верстка сайту повинна забезпечувати ефективне «юзабіліті» - «зручність використання» сайту.

Сучасна html - верстка, а саме div - верстка або, іншими словами, блокова верстка. Така верстка сайту відповідає всім сучасним веб-стандартам, а саме HTML, CSS, XML.

Блокова верстка (її ще називають div верстка) має перевагу перед звичайною (табличною) HTML версткою сайтів. Її достоїнства - невеликий «вага» сторінки, код сайту стає оптимізованим під будь пошукові системи, простота і достатня зрозумілість вихідного коду, зручність перегляду сайту з будь-якого комп'ютера, в тому числі і з КПК.

Отже, при блоковій верстки ми на виході отримуємо продукт (тобто сайт) високої якості, адаптований під сео-потреби, кросбраузерності, тобто однаково відображається у всіх Інтернет-браузерах - браузерах, при завантаженні сторінок, верстаючих за допомогою блокової верстки, завантаження максимально оптимізована завдяки кешування браузерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар