середа, 3 липня 2013 р.

Як правильно вибрати доменне ім'я сайту?

Починаючи поетапно відповідати на питання "як зробити сайт?", Вважаю за потрібне почати саме з вибору доменного імені для майбутнього сайту.

Давайте розберемося, на які чинники слід орієнтуватися при виборі доменного імені:
                                                       Яка тематика сайту?
В основному і як правило, доменне ім'я відображає тематику сайту. І це цілком логічно. Наприклад, якщо Ви хочете створити свій персональний сайт, виберіть доменне ім'я з Вашим ім'ям, прізвищем, прізвиськом або улюбленим словом. У будь-якому випадку, це буде залежати від того, яку інформацію буде нести сайт і для чого, яких цілей він створений. 

Відображення тематики сайту у назві доменного імені дає певну перевагу в майбутньому з ряду причин:


 а. Ключове слово в назві доменного імені враховується пошуковими роботами за тематичними пошуковими запитами, що дає певну перевагу в пошуковій видачі і виділяється жирним шрифтом в результатах пошуку. Звідси випливає ...

б. Психологічний фактор. Наприклад, якщо Ваш сайт присвячений пошукової оптимізації, SEO питань, то якщо людина, яка шукає небудь матеріал з SEO-оптимізації бачить в результатах пошукової видачі, у назві доменного імені слово seo або які-небудь його варіації, то тоді ймовірність того, що він зайде на цей сайт значно зростає. Відвідувач відразу подумає про те, що такий сайт присвячений питанням саме цікавлять його. Цей момент дуже важливо врахувати в тих випадках, коли Ви плануєте створити інтернет-магазин. Релевантність доменного імені в такому випадку, повинна максимально відповідати тій інформації, якою Ви хочете поділитися з відвідувачами. В іншому випадку, наприклад, якщо назвати свій магазин posuda.com і продавати там книги про бойові мистецтва, то це підсвідомо буде викликати стан когнітивного дисонансу і відштовхувати відвідувачів від покупки саме в цьому інтернет-магазині.

Як вибрати доменну зону?

 Доменні зони. Com. Net і т.п. раджу вибирати для масштабних проектів, що не прив'язаних суто до якої-небудь місцевості. З точки зору SEO, сайти з такими доменними зонами другого порядку індексуються краще і частіше, тому що вони припускають собою сайти міжнародного характеру. Про особливості та значення кожної доменної зони можна прочитати на сайті практично будь-якого реєстратора доменних імен.

Якщо Ваш сайт орієнтований на залучення відвідувачів з будь-якої конкретної географічної зони, країни, то тоді має сенс вибрати регіональне доменне ім'я. Com.ua. Net.ua. Ru. Ua і тому подібне. Дані доменні імена говорять про те, що діяльність компанії або матеріал сайту призначений в основному для відвідувачів з певних країн.

Доменні імена з зонами, які позначають міста. Kiev.ua. Od.ua і т.д. доречними будуть для локальних організацій, міських клубів, закладів та для персональних сайтів.

Підсумовуючи все вищесказане, спершу раджу визначитися з тим, яку інформацію буде нести сайт, яка його головна ідея і концепція. Після цього, визначитеся зі своєю цільовою аудиторією, і виберіть відповідне доменне ім'я з відповідною доменною зоною.

Про безкоштовні домени

 Однозначно не раджу Вам робити щось серйозне на безкоштовному домені. Найголовніша тому причина полягає в тому, що ніхто не гарантує Вам збереження домену, після того, як він отримає хороший ТИЦ і PR, або якщо Ваш проект стане комерційно успішним і популярним. Ви в даному випадку абсолютно безправні і безпорадні ...

Немає коментарів:

Дописати коментар