вівторок, 18 червня 2013 р.

«SEO» блогери. думки вголос

Привіт, шановні читачі. Напевно ви, як і я, підписані на деякі RSS стрічки. Відстежити новини, подивитися чого конкуренти пишуть ... А ще, може бути, ви використовуєте Subscribe для залучення трафіку. Тоді ви напевно вступили в групи і робите там анонси. Або просто підписані на новини групи. І кожен день отримуєте деяку кількість листів з анонсами самих різних статей. В принципі, розмова не про це, а про те, ЩО, ЯК і ДЕ пишуть «SEO» блогери, які анонсують пости.

Що пишуть?


 Пишуть багато різного. Відкриваю добірку за вчорашній день, відразу відсіваю технічні пости, за них окрема розмова. Зупиняюся на SEO постах. Тема потрібна, я не фахівець, навчуся чого нибудь ... Відкриваємо перший пост «DoFollow блоги бла-бла-бла. Список блогів », відмінно, читаємо. Що це таке, навіщо треба, для новачків. Доходжу до посилання внизу статті на список Dofollow блогів - заходжу. Список від січня 2010 (!). У списку 50 блогів. Я не полінувався, перевірив всі - два робочих. ЯК МОЖНА постах ТАКИЙ СПИСОК?

Йдемо далі. Другий пост - «Як наростити тИЦ 20 безкоштовно». Клас, думаю, до апу якраз проиндексируется, буде 20. Іду на блог автора статті, першим ділом перевіряю тИЦ. НУЛЬ. Думаю, хіба мало, йду в сервіс перевірки історії тИЦ - теж нуль. Вісім апів Тіца - жодного разу не було навіть 10. У мене виникає резонне питання - як автор може розповідати, як наростити ТІЦ, сам його ніколи не маючи? Копіпаст з іншого блога? Рерайт? А народ коментах, дякує ...

Це ще не все. Третій пост - «Як розкрутити сайт до 300 відвідувачів за пару місяців» як то так називається. Заходжу ... Навіть не читаючи пост, дивлюся що за блог. Автор - жінка. Основна маса постів - кулінарія і відносини підлог. За SEO другий пост, відвідуваність блогу - в середньому 20-40 унікальних відвідувачів на день. Починаю читати, на другому абзаці автор радить активно застосовувати прогін по каталогах (тут я вже насторожився) ... І ссилочку означає. Підозрюючи недобре, все ж за посиланням йду - список заспамленності каталогів, адалт, все як треба. У мене питання - навіщо домогосподарка полізла в SEO? Решта епітети я озвучувати не буду, статтю теж коменти не став, з ввічливості.

Як пишуть?
 Пишуть з помилками. Причому з такими, що назвати їх опискою просто не можна. І банальний Word їх ну ніяк не пропустить. Причому це не одна стаття, вони всі такі на блозі. Звідси висновок - автор не перевіряє на помилки, постит дещо як. Як можна довіряти такому автора? Де гарантія, що все, про що він пише - працює?
Другий момент - перекладні статті. Ви бачили як переводить Google Translate? А деякі товариші прямо так і вставляють. Блог гумору, не інакше.

Де пишуть?
 Трохи про якість майданчиків. Знову таки вчорашня добірка - пост «Експрес курс створення сайтів» або щось в такому дусі. Заходжу. Бачили сайти на початку 90-х? Ось приблизно теж саме, тільки на WordPress і тема зроблена в Artisteer, з настройками за замовчуванням. І автор продає (!) Експрес-курс створення сайтів. Де логіка? Невже не можна прогулятися по сайтах конкурентів, подивитися, як зроблені їх сайти. Потенційний покупець такого курсу повинен бігти звідти, стрімголов. Треба б поцікавитися конверсією цієї сторінки.

Далі - товариш пропонує охренительно методику заробітку в мережі. Мільйони пропонує, через півроку. Сам займається цим 6 років. А сайт у товариша - типовий ГС. Не запрацював? Чекає сайт з дня на день? Або просто впарюють чергову аферу? Я голосую за останній варіант.

Висновки

 Найцікавіша частина посту. До чого я це все написав?
Перша і основна думка - не варто довіряти всьому, що пишуть в Інтернеті.
Перш, ніж що або застосовувати (Не SEO), особливо на своєму улюбленому блозі - непогано б зробити бекап.
Що стосується SEO - я роблю наступним чином: якщо сайт, який мені щось радить, гірше за показниками або технічному виконанню або незначно вище (краще) - я не сприймаю ці поради як керівництво до дії. Мінімум - інформацію перевіряю ще, максимум - шукаю схожі речі на форумах або у авторитетних блогерів, які спеціалізуються на темі SEO (Cospi.ru, Сосновський, Девакі та інші) Серйозні блоги не дозволяють собі вольностей і неперевіреної інформації, для них добре ім'я краще, ніж похапцем отрерайченний пост.
Якщо Ви автор і впізнали себе або свій блог в цьому записі - не ображайтеся, виправте свої помилки і ніколи так більше не робіть. До речі, ПС враховують поведінкові фактори блогу при його видачі - тому Вам же краще буде від цього.
Якщо Ви новачок у всьому цьому беззаконні і хочете розібратися, як воно все працює - не читайте ГС (говносайти). Буде тільки гірше, заплутаєтеся і помилок наробите. Якщо технічні ще можна виправити, то SEO-помилки виправити набагато складніше.
Вдалого дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар