четвер, 27 червня 2013 р.

Вірусний маркетинг. Теорія швидкої розкрутки.

Вірусний маркетинг (вірусна реклама) відноситься до нестандартних методів просування і розкручування (сайту, товару, фірми і т.д.), його активне використання застосовується, коли основні рекламні методи вже не працюють. У теорії вірусного маркетингу звичайні користувачі або споживачі починають працювати, як активні рекламодавці, поширюючи необхідну інформацію. У даному випадку спрацює звичайне бажання людини - поділитися з іншою людиною цікавою інформацією - тому вірусний маркетинг (вірусна реклама) настільки ефективна. Найпоширенішим прикладом вірусної реклами можна назвати "жовту пресу", де описані плітки, скандали і сенсації. Вірусний маркетинг активно застосовується не тільки в друкованій продукції, а й на телебаченні і радіо.

Визначаючи основні переваги вірусного маркетингу, можна виділити наступне:

- Вірусна реклама - економічно вигідна. Активна роль тут призначена самим споживачам (відвідувачам).
- Швидкість і легкість поширення інформації.
- Новизна і оригінальність ідеї.

Основна ідея вірусного маркетингу полягає в тому, щоб "змусити" людину говорити про рекламованої продукції або про вашому сайті, якщо застосувати ці методи до просування і розкручування сайту, щонайменше, для збільшення відвідуваності ресурсу.

Застосування вірусного маркетингу при розкручуванні сайту.

 Відразу хочу відзначити, що прямої дії на пошукове просування вірусний маркетинг надати не може. Можна лише відзначити, що приплив відвідувачів, що прийшли на ваш сайт в результаті вірусної реклами, може вплинути на подальшу долю вашого ресурсу. Ті, що прийшли відвідувачі можуть скористатися пропонованими на вашому сайті послугами, можуть перейти за рекламними блокам, розміщених на сторінках, можуть підписатися на новинну розсилку (e-mail або RSS). Можуть додати ваш сайт в закладки, що забезпечить вас постійними відвідувачами, можуть розмістити посилання на ваш ресурс на інших сайтах або інтернет-порталах і т.д. У кожному разі, необмежений якісний приплив відвідувачів зіграє вам на руку.

Як відомо, чим більше про вас говорять і посилаються на ваші сторінки - тим краще для вас і вашого сайту.

В якості тих "вірусів" можуть виступати: flash-ігри, відеоролики, статті, картинки і т.п.

 Використання flash-ролика здійснено на сайті SeoPult.ru, їх можна переглянути, якщо двічі клікнути на букву "O" (це один ролик) і на букву "U" (це другий ролик). Як бачите, я не спонукаю вас реєструватися на цьому сайті або скористатися їх послугами, я просто повідав вам про цікаві flash-роликах, а подальші ваші дії вже будуть залежати тільки від вас.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар