понеділок, 9 лютого 2015 р.

Скільки заробляють оптимізатори в SEO-компаніях

Яка середня зарплата сеошника в різних країнах? Тут звичайно ми не говоримо про мега-сеошників, які за сумісництвом програмісти, аналітики, лінгвісти та маркетологи, так як з ними інша історія. Нижче представлена інформація про заробіток оптимізаторів, які працюють в агентствах, що пропонують послуги з SEO. Цифри взяті з різних джерел - публічні вакансії компаній і безпосередньо відомості від фахівців і керівників.
 Буквально 1-2 роки тому найнижчі зарплати були в Білорусі, зарплата молодшого seo-спеціаліста починалася з 200 $ і в середньому становила $ 300- $ 400. Але на даний момент найнижчі показники в Україні. У середньому, український сеошник в компанії заробляє від $ 300 до $ 500, залежно від стажу та кількості поточних проектів.

Якщо вартість чашки хорошої кави близько $ 2, то молодшому оптимізаторові в Україні потрібно працювати цілу годину, щоб заробити на неї.


  
 Провідний спеціаліст заробляє вже відчутно більше. У Москві зарплата нормального оптимізатора рідко оцінюється менше ніж $ 1000 на місяць. Тому москвичі часто практикують роботу з регіональними агентствами або фахівцями. Зарплати сеошників в регіонах приблизно такі ж, як на білоруському ринку.

Керівник відділу має велику відповідальність і командує процесом, тому йому достатньо попрацювати 7 хвилин в Москві або 25 хвилин в Україні, щоб випити чашечку кави. Найбільший рівень заробітку у SEO-фахівців, звичайно ж, в США. Цей показник в 8-10 разів перевищує мінімальні показники зарплат країн СНД.

А які середні зарплати seo-фахівця у вашому місті?
 

Немає коментарів:

Дописати коментар