пʼятницю, 12 травня 2017 р.

SEO 2017: рекомендації від Яндекса, Google і Rookee

Андрій Ліпатцев (Google) рекомендує вести роботи над сайтом з урахуванням наступних факторів:


  • Швидкість. Сторінки сайту повинні завантажуватися максимально швидко.
  • Безпека. Переходьте на https. Сьогодні. Тут і пояснювати нічого: якщо на вашому сайті користувачі залишають свої дані, то незрозуміло, чому ви ще не використовуєте https.
  • Структурованість. Завдяки наявності структурованих даних на сторінці.
  • найрізноманітніші платформи і системи отримують можливість краще розуміти її контент і відображати його все більш повно і цікаво для відвідувачів.
  • Функціональність. Основна увага приділяйте всьому, що зробить ваш сайт неповторним, підвищить конверсії і вірність користувачів.

Михайло Сливинський (Яндекс) зазначає:

[Ефективне SEO] = [it] + [маркетинг].
Правильна структура сайту, посадочні сторінки, дублікати, заголовки, мікророзмітки, sitemap, контент, асортимент, якість цін, рекомендації - все це лежить в зоні технічної оптимізації або реального поліпшення сайту для користувачів.


Думка експертів Rookee багато в чому перетинається з позицією представників пошуку. Але є, чим їх доповнити.

Пошукові системи (Яндекс і Google) продовжать розвивати приблизно одні й ті ж напрямки, що впливають на SEO. Ми хочемо звернути вашу увагу на моменти, які не можна випускати з поля зору:

Посилання не втратять своєї актуальності, особливо в Google (вага цього чинника в західній пошуковій системі вищий, ніж в Яндексі). Головна умова - правильний підхід до розвитку посилальної маси. Купуйте якісні посилання з перевірених сайтів.

Поведінкові фактори не втратять своєї актуальності і зараз. Вони так само будуть впливати на позиції. Тому потрібно прагнути робити зручні сайти з урахуванням сформованих стереотипів поведінки користувачів. Пошукові системи це обов'язково помітять і оцінять.

Сніппети. Слідкуйте за коректністю інформації, представленої про вашому сайті у видачі. Тема з мікророзмітки і розширеними сниппета дещо стихла, але забувати про них не можна. Використовуйте всі можливості мікророзмітки, щоб зробити ваш сайт максимально помітним у видачі.

Мобілізація сайтів. Кількість ресурсів з нормальною мобільною версією зростатиме. Цей тренд задають самі пошукові системи, звертаючи особливу увагу на таку характеристику як «мобілопрігодность» або mobile-friendly. Якщо в Google це вже повноцінний фактор ранжування, то Яндекс хоч і запізніло, але теж почав думати в цьому напрямку.

SSL. Багато уваги пошукові системи будуть приділяти безпеці сайту. Логічно припустити, що наявність такого сертифікату у сайту буде надавати позитивний вплив на оцінку ресурсу пошуковими системами. У цьому році варто серйозно задуматися про переїзд сайту на захищений протокол. У Мережі можна знайти багато інструкцій про те, як це зробити максимально безболісно.

1 коментар:

  1. кредитна компанія, яка надає мені кредит у розмірі 5 000 000,00 доларів Коли інші кредитні інвестори нехтують моєю пропозицією, але містер Бенджамін Лі надає мені кредит на успіх. Вони безпосередньо беруть участь у фінансуванні позики та проекті в частині інвестицій. вони надають фінансові рішення компаніям та особам, які шукають доступу до фондів ринків капіталу, вони можуть допомогти вам фінансувати ваш проект або розширити свій бізнес .. Контакт по електронній пошті :::: Також 247officedept@gmail.com або пишіть на номері Whatsapp на + 1- ( 989-394-3740)

    ВідповістиВидалити