неділю, 22 листопада 2015 р.

Rank Brain є частиною «Колібрі», основного алгоритму Google

Google обробляє «дуже велику частину» запитів в секунду за допомогою самонавчальної системи штучного інтелекту під назвою RankBrain. І це відбувається вже кілька місяців. Але вперше про новий алгоритмі Google повідав лише днями.

Зі статті на Bloomberg стало відомо, щодня Rank Brain обробляє 15% запитів, за добу він здатний обробляти мільярди сторінок, аналізуючи їх на відповідність запиту.У тому випадку якщо Rank Brain бачить незнайоме слово або фразу, система здогадується про значення по навколишнього тексту і потім успішно підбирає релевантний результат під пошуковий запит.На думку Google, Rank Brain дуже добре справляється з неоднозначними або запитами, які раніше не зустрічалися.

Наголошується, що Rank Brain - лише один із сотень сигналів, на основі яких алгоритм Google ранжує сайти у видачі. Однак компанія робить на новий алгоритм велику ставку.Це підтверджують слова представника Google Грега Коррадо про те, що «на сьогоднішній день RankBrain займає третє місце за значимістю серед сигналів ранжирування Google».

Краще розібратися в RainBrain допоможуть питання та відповіді з нововведенню Google, підготовлені виданням SearchEngineLand.

Коли був запущений Rank Brain?
За інформацією Google, поступовий запуск алгоритму Rank Brain стартував на початку 2015 року та був повністю закінчений кілька місяців тому по всьому світу.

Що саме робить Rank Brain?
Rank Brain використовується переважно для інтерпретації пошукових запитів у випадку, коли на релевантних запиту сторінках не присутні точні входження слів з цього запиту.

Як Rank Brain допомагає визначати запити?

Щодня Google обробляє три мільярди пошукових запитів. При цьому близько 15% з них (450 млн запитів в день) пошукова система бачить вперше.Серед них можуть бути складні багатослівні, низькочастотні запити, так звані «запити довгого хвоста».Rank Brain покликаний допомогти алгоритмам Google правильно інтерпретувати їх, щоб знайти таким запитам найбільш релевантні сторінки.

Rank Brain може виявляти закономірності між, начебто, не пов'язаними між собою складними запитами і визначати, схожі вони один з одним.Самонавчання дозволяє алгоритмом краще розуміти майбутні складні запити.

Що найважливіше, Rank Brain здатний зв'язувати ці групи пошукових запитів з результатами видачі, які, за версією алгоритму, є найбільш популярними серед користувачів.

Чи справді Rank Brain постійно навчається?

Весь процес навчання Rank Brain відбувається оффлайн. Алгоритм отримує на обробку групи історичних запитів і на їхніх прикладах вчиться будувати прогнози.

RainBrain - це новий спосіб ранжирування результатів пошуку Google?
Ні. Rank Brain - частина пошукового алгоритму Google, комп'ютерна програма, яка використовується для визначення найбільш релевантних сторінок під конкретні запити.

Як називається основний пошуковий алгоритм Google?
Він називається «Колібрі» (Hummingbird). Довгий час у основного алгоритму Google не було офіційної назви. Однак у середині 2013 року Google повністю переробив його і назвав «Колібрі».

Rank Brain - частина пошукового алгоритму «Колібрі»?

Редакція SearchEngineLand вважає, що це так. «Колібрі» - основний алгоритм Google, що включає в себе безліч різних елементів. Найновішим з них є RankBrain.

Відзначимо, що основний пошуковий алгоритм «Колібрі» складається з добре відомих SEO-галузі алгоритмів, а саме:

- Panda і Penguin
- Pigeon - алгоритм локального пошуку;
- Mobile-friendly алгоритм;
-Payday, розроблений для боротьби з «переспамленнимі запитами»; 
- Top Heavy, понижуючий у видачі ресурси, на сторінках яких занадто багато рекламного контента;
-і Pirate, покликаний боротися з порушенням авторських прав.











Немає коментарів:

Дописати коментар