вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Google: чому 302 редирект перетворюється на 301

Google повідомив, що в якийсь момент 302 (тимчасовий) редирект може розглядатися пошукачем як 301 (постійний) редирект. І все через плутанину у використанні редиректів серед вебмайстрів.
Установка 302 редіректу виглядає простіше, ніж робота над 301, тому деякі вебмастера вдаються до 302 і в потрібних, і непотрібних випадках. Тому якщо Google вирішить, що ви помилково встановили 302 редирект, він буде сприймати його як 301.
Зараз, за ​​даними Google, обидва варіанти переадресації передають PageRank і силочну вагу від старої адреси сторінки до нового. Однак при 302 редирект у видачі Google буде відображатися старий URL сторінки, тому на нову адресу вона переміщена тимчасово.
Що стосується 301 редіректу Google радить вебмайстрам підтримувати його активним протягом року після настройки. По-перше, пошуковику може знадобитися від 6 місяців до року, щоб зрозуміти, що сайт переїхав. По-друге, користувачі можуть знаходити старі посилання, і якщо по ним немає переадресації, вони можуть призводити користувачів на сторінку з помилкою 404 або на припаркований домен, що не дуже добре.


Як встановити 301 або 302 редирект
Установка редиректів може відрізнятися в залежності від веб-сервера сайту. Найбільш поширеним є Apache, тому пропонуємо кілька інструментів для роботи зі службовим файлом .htaccess:

    
Xtoolza
    
MSurf
Інформація для довідки
301 редирект (постійне перенаправлення) означає, що запитувана сторінка остаточно переміщена в нове місце розташування. Використовувати переадресацію 301 рекомендується наступних випадках:

    
Ви перемістили свій сайт на інший домен і хочете, щоб користувачі не помітили переїзд.

    
Наприклад, потрапити на сторінку можна кількома способами: http://example.com/dom, http://dom.example.com або http://www.example.com. Буває зручно вибрати один з цих URL в якості основного і використовувати переадресацію 301 для вирішення проблеми з дубльованим контентом.

    
При об'єднанні двох сайтів вимагається, щоб усі URL застарілих сторінок вказували на сторінки, діючі в даний момент.
302 редирект (тимчасове перенаправлення) означає, що запитувана сторінка тимчасово переміщена на інший URL. Пошуковим системам це говорить про те, що не потрібно видаляти з видачі стару сторінку, тому сторінки не склеюються як при 301 редирект.
Використовувати переадресацію 302 рекомендується у разі, коли проводяться якісь тимчасові роботи на сайті і небажано показувати відвідувачам неготові

Немає коментарів:

Дописати коментар